Waarom Hoofd- en Blijzaken, hoe bedenk je dat?

Waar komt de naam Hoofd- en Blijzaken vandaan? Misschien geen typisch blogbericht, maar toch even leuk om uit te leggen. En het antwoord op een vraag die ik vaak krijg.

Ooit, 13 jaar geleden, begon ik een blog. “Gewoon, omdat ik het leuk vind om fijne, mooie en leuke dingen te delen.” Zo begon het. En dat deed ik jaren: hobby’s,  kinderen, werkgerelateerde dingen beschreef ik. De naam verwijst naar mijn meisjesnaam Blijleven, maar ook naar het feit dat ik schreef over zaken die ik belangrijk vond (hoofdzaken) óf niet zozeer belangrijk (bijzaken), maar waar ik wel blij van werd. In de loop van de tijd postte ik steeds minder vaak en in 2020 schreef ik de laatste blogpost.

In 2021 startte ik mijn praktijk en ging ik nadenken over een naam. Ergens in een onbewaakt ogenblik schoot Hoofd- en Blijzaken weer in mijn hoofd. En hoewel de context heel anders was, dekte de naam toch weer de lading! Want:
– RTT gaat over je bewuste en onbewuste brein, over hoe je brein werkt, dus over je hoofd;
– patronen hebben soms een belangrijke invloed op je leven en die patronen doorbreken kan heel veel impact hebben: een hoofdzaak dus;
– met RTT kun je ook kleinere dingen, bijzaken, transformeren, bijvoorbeeld sportprestaties. Hoewel dat voor sommige mensen ook een hoofdzaak is;
– mijn doel is om je je vrijer en blijer te laten voelen in je leven,  je wordt weer blij van mijn zaak.

En mocht ik nou ooit nog een andere kant op willen, verzin ik vast wel weer iets waar deze naam bij zou kunnen passen 😉.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *