Veerkracht vergroten bij je kind

Als je regelmatig je batterij oplaadt, vergroot je je veerkracht. Dat geldt voor jou, maar zeker ook voor je kind. Veerkracht vergroten is belangrijk om de alledaagse dingen gemakkelijker aan te kunnen.

Ik kan me helemaal verliezen in het mooi of netjes maken van dingen. Uren heb ik kleurcombinaties gezocht, woonbladen gelezen en plaatjes uitgeknipt, heb ik in gedachten de meest optimale indeling gemaakt en webwinkels afgestruind naar de accessoires die erbij pasten. Ik vind dat een heerlijk tijdverdrijf. Nog zoiets: ik kan me lange tijd bezig houden met het uitzoeken van een nieuw notitieboek of een agenda: de meest optimale indeling, de mooiste voorkant, het fijnste schrijfpapier. En dan mijn notities/ afspraken er mooi inzetten. Met kleurtjes, plaatjes, enzovoorts. (Als ik haast heb, schrijf ik met potlood en later doe ik het nog eens over met de juiste kleur pen. Echt waar. En dat vind ik dan nog leuk ook…) De tijd vliegt en ik krijg er energie van. Daarin herken ik het talent van de ‘mooimaker’ bij mezelf.

Zo heeft iedereen dingen waar je blij van wordt, waarbij je het gevoel krijgt dat de tijd vliegt en dat je er energie van krijgt. Je wordt er soms heus wel moe van, maar je mentale batterij is opgeladen. Je voelt je moe, maar voldaan. Vaak hoef je ook weinig moeite te doen om het vol te houden, dat gaat bijna vanzelf. Achter zo’n activiteit zit een talent verborgen. Ja, verborgen, want vaak heeft een ander het eerder in de gaten dan jij. Voor jou is het vanzelfsprekend, je staat er niet bij stil.

Die activiteiten waar je van oplaadt zijn zo belangrijk voor ons allemaal. Ze zorgen ervoor dat je veerkrachtig blijft, omdat je mentale batterij vol genoeg is. Je voelt je er veel fijner door, waardoor je meer kunt hebben.

Ook voor kinderen is het belangrijk om die dingen te doen waar ze blij van worden. Ontdek ze bij je kind en zorg dat het de kans krijgt om ze zoveel mogelijk te doen. Ontdek ze bij jezelf, zoek tijd om die activiteiten ook te doen. Je veerkracht als ouder en die van je kind zullen erdoor toenemen. Ik help kinderen (en volwassenen) om hun veerkracht terug te vinden. Wil je alvast meer weten over veerkracht vergroten bij je kind? Boek een ‘Veerkrachtig kindgesprek’: een gesprek van 30 minuten waarin ik je een aantal tips en inzichten geef die je direct kunt toepassen.

2 gedachten over “Veerkracht vergroten bij je kind”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *