Talentenfluisteraar

 

Op 20 maart 2023 is de eerste Kindertalentenfluisteraar-pop up in de bibliotheek in Oudewater. Tijdens de pop-up voer ik talentengesprekken met kinderen tussen de 6 en de 12 jaar.

 

Tussen 14.30 en 15.30 kun je een afspraak plannen. Klik daarvoor hier en daarna voor de locatie Regiobibliotheek Het Groene Hart Oudewater.


Tussen 15.30 en 16.30 kun je vrij inlopen.

 

Sinds februari 2023 mag ik mijzelf ‘Kindertalentenfluisteraar’ noemen. Dat betekent dat ik met kinderen talentgesprekken voer.

 

In een talentgesprek worden kinderen zich ervan bewust dat talent niet gaat over het uitblinken in een bepaalde activiteit, maar dat het juist gaat over activiteiten die je leuk vindt, die je voldoening geven, en die maken dat de tijd vliegt.

 

Kinderen leren hun eigen talenten onder woorden brengen aan de hand van o.a. het materiaal dat is ontwikkeld om op zo’n manier bij te dragen aan een positief zelfbeeld, meer veerkracht en weerbaarheid.

 

In ieder mens kunnen wel zo’n tien tot vijftien talenten aanwezig zijn, gewoon doordat je meeneemt wie je bent.

 

Het project Kindertalentenfluisteraar gaat ervoor om in elke gemeente een talentenfluisteraar te hebben. Nu dus ook in Oudewater! Door mee te doen aan dit project committeer ik me eraan om een aantal activiteiten per jaar te doen, waarin ik talentgesprekken voer met kinderen. De pop-up van 20 maart is de eerste activiteit van dit jaar.